tejszines citromos teszta

Hozzávalók 5 fő részére:

  • 1 evőkanál vaj
  • 250 milliliter tejszín
  • 1 teáskanál frissen őrölt tarkabors
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 400 gramm spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál parmezán
  • ízlés szerint só

Előkészítési idő: 5 perc + Elkészítési idő: 15 perc = 20 perc

Elkészítés:

Első lépésként főzzük ki a tésztát 5 adaghoz, a tasak tartalmát adjuk hozzá 4 liter forrásban lévő sós (40g) vízhez. 6-8 percig főzzük, folyamatos kavarás mellett.. Mikor al dente, szűrjük le, de tegyünk félre a főzővizéből kb. 1,5 decilitert.

Egy mélyebb serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Dobjuk rá az összezúzott fokhagymát, majd 1-2 percig kevergessük, míg a fokhagyma illatozni nem kezd.

Öntsük rá a tejszínt, a citromlevet, majd őröljünk rá tarkaborsot. 5 percig gyöngyözve főzzük, míg be nem sűrűsödik. 

Húzzuk le a tűzről, majd keverjük bele a reszelt parmezánt és az összeaprított petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk a szószt.

Forgassuk a főtt tésztát a szószba, majd öntsük hozzá a félretett főzővizet, alaposan keverjük össze, hogy a krémes mártás mindenhol bevonja a spagettit.

Melegen, frissen, parmezánnal megszórva tálaljuk. 

Jó étvágyat!