Hozzávalók

  • 500 g Hutton farfalle
  • 200 g csirkemell
  • 200 g bébicsiperke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 reszelésnyi szerecsenydió
  • 1 nagy csipet szárított rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt
  • Íszerint só, bors

Elkészítés

A gombákat negyedbe vágjúk és egy száraz felhevített serpenyőben jól lepirítjuk, félretesszük. A tésztát előkésztjük ahogyan azt kell egy nagy edényt felöntünk 5 liter vízzel mivel 500 g tésztát főzünk, megvárjuk míg a víz eléri a forrás pontot majd hozzáadunk 50 g sót aztán ahogy újra forrásnak indul hozzáadjuk a tésztát, forrás pontól 6-8 percig főzzük. Közben a serpenyőbe teszünk 2 evőkanálnyi étolajat és a kis kockákra felévágott csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpiritjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát, átforgatjuk és egy perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászorjuk a finomra vágott petrezselymet, végül az időközben elkészült tésztát leszűrjük és a gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és készz a krémsajtos csirkés gombás tészta.

Jó étvágyat!