Ímé egy isteni paradicsomos tésztaétel a pene all arrabiata!

A penne all’arrabbiata közép- illetve dél-olasz eredetű (bár az északiaknak már a közép is délnek számít), paradicsomos alapú tészta. Nem túl bonyolult az elkészítése, de sok tésztánál azért időigényesebb. Az arrabbiata annyit jelent: mérges, azaz csípős, és az étel hű marad a nevéhez. 

Penne All Arrabbiata 1
Pene all arrabiata

Hozzávalók pene all arrabiata nr.1

  • 400g pene
  • 1 konzerv darabos paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • bors
  • chili
  • 1 marék bazsalikom
  • oreganó
  • 1 tk barnacukor

Elkészítés

  1.  A tésztát a csomágolásán látható utasítások szerint kifőzzük.
  2. A finomra vágott hagymákat olajon dinszteljük, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet és a vörösbort majd forrásig melegítjük.
  3. Hozzáadjuk a sót, a borsot, ízléstől függően a chilit, a felaprított bazsalikomot, az oregánót, végül pedig a barnacukrot.
  4.  15 percig főzzük, majd hozzákeverjük a tésztát és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat !

Kövess minket facebookon és instagramon, hogy ne maradj le semmiröl!